![Buñuelos de camarón y camote Buñuelos de camarón y camote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3cc7ad2d-eb0d-4b08-81ac-e74b754804eb/Derivates/1e0c5314-e1c2-40f2-968a-4499edc397d5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de camote, pelado y en cubos (2 cm)
- 30 g de cilantro, solamente los tallos, reserve las hojas
- 3 cebolla cambray, en trozos (2 cm)
- 300 g de camarón crudo, pelado y desvenado
- 100 g de harina de trigo
- 150 g de agua
- 1 pizca polvo para hornear
- 1 pizca sal marina
- 1 pizca pimienta blanca molida
- 1000 g de aceite vegetal
- 30 g de hojas de cilantro, frescas
- sal marina, para espolvorear
- 2 limones verdes, en mitades
- 200 g salsa de chiles dulce
- Wartości odżywcze
- na 1 piezas
- Kalorie
- 66 kJ / 16 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al pesto con salmón
40 Min
Pollo en chile mulato
30 Min
Filete de res en salsa de chile morita
40 Min
Ensalada de camarones con duraznos y pimienta, al Vacío TM6
1 Std.
Sopa de camarón y hoja santa
25 Min
Quesadillas de mariscos
2h
Filete relleno
40 Min
Empapelados de salmón con jitomates deshidratados y cuscús
35min
Picaña rostizada con papas y cebollas cambray
2h 30min
Rub BBQ
5 Min
Marinada de chile seco
10 Min
Salsa BBQ casera
50 Min