Zucchinisuppe mit Cashewkernen

Zucchinisuppe mit Cashewkernen

4.6 313 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Cashewkerne, ungeröstet
    50 - 60 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Zucchini in Stücken
    800 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Wasser
    700 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    3 - 4 Prisen
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 - 2 Spritzer
  • Basilikum, frisch feine Stängel und Blätter abgezupft
    20 g
  • Minzeblättchen, frisch etwas mehr zum Garnieren
    2 - 3

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 131 kcal / 551 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...