
Urządzenia i Akcesoria
Paprikasuppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
rote Paprikaschoten geviertelt (ca. 200 g)2
-
gelbe Paprikaschote geviertelt (ca. 100 g)1
-
Karotten in Stücken (ca. 100 g)2
-
Chiliflocken, getrocknet¼ TL
-
Butter etwas mehr zum Anbraten20 g
-
Wasser (opcjonalnie) ggf. etwas mehr zum Verdünnen400 g
-
Weißwein (opcjonalnie)50 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
Salz½ - 1 TL
-
Oregano, getrocknet½ TL
-
Basilikum, getrocknet½ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen1 Prise
-
Muskat, gemahlen1 Prise
-
Brot in Würfeln (1 cm)2 Scheiben
-
Crème fraîche20 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
158 kcal /
662 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Schneller Alltag
10 Przepisów
Austria
Austria