Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Knollensellerie, geschält, in Stücken (3 cm)
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 200 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 25 g Butterschmalz, etwas mehr zum Braten
- 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskat, gemahlen
- ¼ TL Kümmel, gemahlen
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 80 - 100 g Schwarzbrot
- 150 g Sauerrahm
- Kresse zum Garnieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 867 kJ / 207 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 654 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25min
Haferflockensuppe
20 Min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35min
Kartoffel-Lauch-Suppe (XXL)
1小时
Apfel-Sellerie-Suppe
45 Min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 Min
Paprikaschaumsuppe mit RUPP Enzian Emmentaler
30min
Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze
25min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35min
Schnelle Kürbissuppe
25min
Kräuterschöberlsuppe
35min
Kohlrabicremesuppe mit Kresse
35min