Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat

Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat

4.7 113 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Wasser
    550 g
  • Olivenöl
    50 g
  • Weißweinessig
    20 g
  • Tomatenmark
    8 g
  • Zucker
    20 g
  • Crema di Balsamico
    10 g
  • Meersalz
    ½ TL
  • Ras el Hanout (opcjonalnie) selbstgemacht (siehe Tipp) oder gekauft
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Zwiebeln geviertelt
    50 g
  • Knoblauchzehe (optional)
    1
  • Zucchini in Stücken
    700 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • gemischtes Gemüse (z.B. Brokkoli, Paprika, Zucchini, Champignons), in mundgerechten Stücken
    500 g
  • Schlagobers
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 277 kcal / 1159 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 1412 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...