Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 3 Stängel frisches Basilikum, Blättchen abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 600 - 650 g gemischtes Gemüse (z.B. Lauch, Erdäpfel, Karotten, Zucchini, Stangensellerie, Paradeiser, Mangold, Kürbis), in Stücken
- 20 g Polenta (Maisgrieß)
-
100
g Erbsen, tiefgekühlt
lub 100 g Fisolen, TK, halbiert - 20 g Olivenöl
- 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 800 g Wasser
- Salz, nach Geschmack
- Pfeffer, frisch gemahlen, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 539 kJ / 128 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchinisuppe mit Cashewkernen
25min
Krautsuppe
55min
Fastensuppe
45 min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 min
Einfache Gemüsesuppe
40 min
Menü: Gemüsesuppe; Schnelle Marillenknödel
1h
Tomatensauce (Grundrezept)
1h
Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze
25min
Grüne Gemüsesuppe
35min
Schnelle Kürbissuppe
25min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Gemüsereis
40 min