Wurzelschmarrn aus dem Ofen mit Sauerrahmdip

Wurzelschmarrn aus dem Ofen mit Sauerrahmdip

4.4 78 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Butter zum Einfetten
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Topinambur geschält, in Stücken
    250 g
  • Suppengemüse (z. B. Karotte, Gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel), in Stücken
    250 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Speckwürfel
    100 g
  • Eier
    4
  • Sauerrahm
    200 - 250 g
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zur Dekoration
    2 - 3 Prisen
  • Weizenmehl, universal
    120 g
  • Milch
    120 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 383 kcal / 1606 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...