Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g czerwonych papryczek chili, świeżych (z gniazdami nasiennymi), pokrojonych na kawałki
- 100 g wody
-
10
g oleju słonecznikowego
lub 10 g oleju rzepakowego - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g białego octu winnego
- 10 g cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1018 kJ / 243 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos Hoisin
5 Min
Przyprawa za'atar
5 Min
Chutney z mango
40 Min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 Min
Harissa
45 Min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30min
Pikantny chutney marchewkowy
4h 10min
Ajo blanco - andaluzyjska zimna zupa migdałowo-czosnkowa
1 Std. 5 Min
Oliwa portugalska
10min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Lutenica
1h 50min
Słodko-ostry sos chili
25 Min