Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 alcachofas frescas limpias sin hojas duras
-
1
ramita de perejil fresco
lub ½ limón - 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de sal
- 6 huevos
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1139 kJ / 272 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hervido
40min
Alcachofas a la romana
50min
Trinxat de col
1 godz. 15 min
Coca de vidre con almendra
2 godz.
Esqueixada de bacalao
15 Min
Timbal de escalivada con patatas (Cataluña)
1 godz.
Xató
15 Min
Coca de llardons d'Olot
1 godz. 30 min
Albóndigas con sepia
1h 20min
Coca de recapte (Cataluña)
1 godz. 15 min
Coca de Llavaneres
1 godz.
Panellets
10h 30min