Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 2 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 30 oz water
- 12 oz sweet potatoes, peeled, cubed (1 in.)
- 11 oz all-purpose flour
- 4 oz ricotta cheese
- 1 large egg
- ½ tsp salt
- ¼ tsp garlic powder
- ½ tsp ground nutmeg (opcjonalnie)
Boiling Gnocchi
- 60 oz water
- 1 tsp salt
Pan Frying Gnocchi
- 2 oz unsalted butter, divided
- 2 oz extra virgin olive oil, to fry, divided
- 10 fresh sage leaves, divided
- Parmesan cheese, shaved, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2983 kJ / 713 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 765 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tex-Mex Tortillas with Shredded Pork and Black Beans
1 Std. 20 Min
Pumpkin-ish Pie (Bill Yosses)
6 godz. 45 min
Roasted Vegetables, Farro and Lemon Feta Dressing (Ben) Metric
55min
Baked Kale Polenta Fries
1 Std. 10 Min
Caramelized Onion Pizza Dough
4h 25min
Baked Beet Falafel Buddha Bowls
1h 5min
Prosciutto and Sun-Dried Tomato Muffins
50min
Baked Mushroom Empanadas
1 godz. 50 min
Vegetarian Potstickers with Chili Dipping Sauce
45min
Kids Veggie Empanadas
1 Std. 10 Min
Root Vegetable Gratin
1 godz. 25 min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 Min