Sweet Potato Gnocchi

Sweet Potato Gnocchi

4.3 72 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Dough
  • Parmesan cheese cut into pieces
    2 oz
  • water
    30 oz
  • sweet potatoes peeled, cubed (1 in.)
    12 oz
  • all-purpose flour
    11 oz
  • ricotta cheese
    4 oz
  • large egg
    1
  • salt
    ½ tsp
  • garlic powder
    ¼ tsp
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    ½ tsp
Boiling Gnocchi
  • water
    60 oz
  • salt
    1 tsp
Pan Frying Gnocchi
  • unsalted butter divided
    2 oz
  • extra virgin olive oil to fry, divided
    2 oz
  • fresh sage leaves divided
    10
  • Parmesan cheese shaved, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 713 kcal / 2983 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 765 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...