Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz coconut oil
- 6 ½ oz Thai green curry paste
- 13 ½ oz coconut milk
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into cubes (1 in.)
- 2 oz fish sauce
- 1 oz palm sugar
- 1 - 2 fresh kaffir lime leaves, to taste
- 6 ½ oz cauliflower, cut into bite-size florets
- 2 ½ oz red bell pepper, cut into slices (⅛ in.)
-
6
oz kabocha squash, peeled, diced into pieces (¾ in.)
lub 6 oz butternut squash, peeled, diced into pieces (¾ in.) - 3 ½ oz green peas (fresh or frozen)
- fresh green chili, sliced, to garnish
- cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2675.7 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower "Fried" Rice
40min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Indian Chicken Curry
45min
Chicken Garam Masala
50min
Strawberry Shrub
10 Min
Beef Jungle Curry
1 Std.
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Thai Curry Noodles
25 Min
Easy Satay Chicken
1 Std.
Coconut Curry Chicken with Veggie Rice
1 Std.
Thai Coconut Lemongrass Chicken Soup
50min
Cashew Chicken Stir Fry
30min