Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz coconut oil
- 6 ½ oz Thai green curry paste
- 13 ½ oz coconut milk
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into cubes (1 in.)
- 2 oz fish sauce
- 1 oz palm sugar
- 1 - 2 fresh kaffir lime leaves, to taste
- 6 ½ oz cauliflower, cut into bite-size florets
- 2 ½ oz red bell pepper, cut into slices (⅛ in.)
-
6
oz kabocha squash, peeled, diced into pieces (¾ in.)
lub 6 oz butternut squash, peeled, diced into pieces (¾ in.) - 3 ½ oz green peas (fresh or frozen)
- fresh green chili, sliced, to garnish
- cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2675.7 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frozen Fruit Sorbet
5min
Quick Thai Chicken Curry
40p
Greek Style Pork Stew
50p
Chicken Noodle Soup
50p
Chicken Garam Masala
50p
Chicken with Nectarine Salsa
1óra
Butter Chicken
4 godz. 5 min
Yellow Chicken Adobo
50p
Teriyaki Chicken and Rice
40p
Thai Green Curry Paste
15min
Cashew Chicken Stir Fry
30min
Chai Tea
15min