![Mild Thai Green Curry Mild Thai Green Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/de5935a9-5b6b-49f4-8b0c-eda4fddf25df/Derivates/ca66161c-fec5-44a5-b3e8-d469f20e7fb8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz coconut oil
- 6 ½ oz Thai green curry paste
- 13 ½ oz coconut milk
- 16 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into cubes (1 in.)
- 2 oz fish sauce
- 1 oz palm sugar
- 1 - 2 fresh kaffir lime leaves, to taste
- 6 ½ oz cauliflower, cut into bite-size florets
- 2 ½ oz red bell pepper, cut into slices (⅛ in.)
-
6
oz kabocha squash, peeled, diced into pieces (¾ in.)
lub 6 oz butternut squash, peeled, diced into pieces (¾ in.) - 3 ½ oz green peas (fresh or frozen)
- fresh green chili, sliced, to garnish
- cilantro leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2675.7 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 42.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.9 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai Green Curry Paste
15min
Beef Jungle Curry
1 Std.
Easy Satay Chicken
1 Std.
Cashew Chicken Stir Fry
30 Min
Chicken Garam Masala
50min
Indian Vegetable Curry
50min
Moroccan Chicken Bowl
45 Min
Indian Chicken Curry
45 Min
Thai Curry Noodles
25 Min
Sweet and Sour Pork
35 Min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Butter Chicken
4h 5 min