Urządzenia i Akcesoria
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
Salad
-
raw unsalted peanuts30 g
-
fresh mint leaves only6 sprigs
-
fresh coriander leaves only12 sprigs
-
spring onions/green onions cut into thin slices6
-
makrut lime leaves cut into thin slices5
-
fresh red chillies deseeded if preferred and cut into thin slices2 - 3
Dressing
-
fish sauce1 ½ tbsp
-
palm sugar25 g
-
limes juice only, to taste1 ½
Spicy prawns
-
fresh lemongrass cut into halves1 stalk
-
lemon zested (no white pith) and juiced1
-
dried chilli flakes1 ½ tsp
-
extra virgin olive oil30 g
-
ground black pepper2 pinches
-
raw prawns peeled tails intact32
-
water500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
825 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
993 kJ /
237.3 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mexican corn salad
25 min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
1 godz.
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Quark with pickled radish (Thermomix® Cutter, using modes)
4 godz. 35 min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 min
Chilli con carne
40 min
Chilli chicken with corn and avocado cream
35 min
Moroccan harira soup with chicken
55 min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55 min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 godz. 45 min
Thai red chicken curry
30 min