Clam chowder (Chaudrée de palourdes)

Clam chowder (Chaudrée de palourdes)

4.8 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Les palourdes
  • de palourdes
    1000 g
La chaudrée
  • de vin blanc sec
    100
  • d'eau
    350 g
  • d'échalotes
    150 g
  • de poireau émincé finement (2 mm)
    120 g
  • de carotte coupée en rondelles
    120 g
  • de lardons
    150 g
  • feuille de laurier
    1
  • de thym frais
    2 c. à café
    2 c. à café de thym déshydraté
  • de pommes de terre coupées en dés d'1 cm
    400 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    150 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 245.2 kcal / 1025.2 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...