
Urządzenia i Akcesoria
Clam chowder (Chaudrée de palourdes)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions
Składniki
Les palourdes
-
de palourdes1000 g
La chaudrée
-
de vin blanc sec100
-
d'eau350 g
-
d'échalotes150 g
-
de poireau émincé finement (2 mm)120 g
-
de carotte coupée en rondelles120 g
-
de lardons150 g
-
feuille de laurier1
-
de thym frais2 c. à café
-
de pommes de terre coupées en dés d'1 cm400 g
-
de crème liquide, 30% m.g. min.150 g
-
de sel à ajuster en fonction des goûts½ c. à café
-
de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts2 pincées
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
245.2 kcal /
1025.2 kJ
Białko
10.5 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Evasions gourmandes
65 Przepisów
Francja
Francja