Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle

Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle

4.5 33 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de ciboule coupée en trois
    50 g
  • de filet de poulet, sans peau coupé en morceaux
    200 g
  • de crevettes crues, décortiquées
    250 g
  • de sauce de soja
    2 c. à soupe
  • du poivre moulu
  • d'eau
    1000 g
  • de bouillon de volaille émietté
    1 cube
  • tiges de citronnelle fraîche émincées
    3
  • de basilic thaï frais (réserver les sommités pour la finition)
    3 brins
  • feuilles de pâte à wonton à jiaozis ou à gyozas
    16
  • fécule de maïs type Maïzena®

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 276 kcal / 1166 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...