Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle

Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle

4.5 35 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 50 g de ciboule coupée en trois
  • 200 g de filet de poulet, sans peau coupé en morceaux
  • 250 g de crevette crue, décortiquée
  • 2 c. à soupe de sauce de soja
  • du poivre moulu
  • 1000 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille émietté
  • 3 tiges de citronnelle fraîche émincées
  • 3 brins de basilic thaï frais (réserver les sommités pour la finition)
  • 16 feuilles de pâte à wonton à jiaozis ou à gyozas
  • fécule de maïs type Maïzena®

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 28 g
Kalorie 1166 kJ / 276 kcal
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...