Prawn and trout terrine with horseradish cream

Prawn and trout terrine with horseradish cream

4.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
6 portions

Składniki

Terrine
  • oil spray for greasing
  • peeled raw prawns (approx. 180 g)
    20
  • hot smoked trout (approx. 2 fillets), deboned and flesh flaked
    150 g
  • cream cheese
    120 g
  • egg
    1
  • egg yolk
    1
  • lemon juice
    40 g
  • ground black pepper
    2 pinches
  • pouring (whipping) cream
    70 g
  • water
    700 g
Horseradish cream
  • pouring (whipping) cream
    140 g
  • ground horseradish
    2 tbsp
  • fresh chives finely chopped, to serve
    6 sprigs
  • green lettuce leaves of choice, to serve (optional)
  • micro herbs to serve
  • lemon wedges, to serve
  • bread of choice, to serve (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 764.6 mg
Białko 19.8 g
Kalorie 1468.3 kJ / 349.5 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...