Pollo estilo Guanajuato (Poulet aux raisins secs, orange et citron)

Pollo estilo Guanajuato (Poulet aux raisins secs, orange et citron)

3.0 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 30 g de raisins secs
  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 200 g de jus d'orange fraîchement pressé (3-4 oranges env.)
  • 250 g de jus de citron fraîchement pressé (5-6 citrons env.)
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 200 g d'eau
  • 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
  • 2 pincées de cannelle en poudre
  • 900 g de pommes de terre cireuses (à chair ferme) coupées en dés
  • 800 g de poulet coupé en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 50.8 g
Kalorie 2040.2 kJ / 482.5 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 47.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...