Tarta de calabaza (Tartelette au potiron)

Tarta de calabaza (Tartelette au potiron)

3.8 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • 100 g de comté ou autre fromage au choix, coupé en morceaux
  • 1 pâte brisée
  • farine de blé pour le plan de travail et pour les moules
  • beurre pour les moules
  • 800 g de chair de potiron coupée en cubes
  • 500 g d'eau
  • 1 œuf
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de graines de lin
    30 g de graines de tournesol

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 11 g
Kalorie 1308.7 kJ / 313.5 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...