Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di patate a pasta farinosa pelate, a fette (½ cm circa)
- 250 g di carote pelate e a rondelle (½ cm circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 330 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1143.8 kJ / 273.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di carote speziato
50 menit
Purè di zucca e porri
45 Min
Torrette di patate ai broccoli
1j
Vellutata di indivia belga e speck
50 menit
Muffin salati
1j
Menu: Zuppa di topinambur, salmone in crosta con verdure al forno,trifle di panpepato
Keine Bewertungen
Salsa fagioli e feta
10 min
Zuppa di coriandolo, baccalà e uova
35 Min
Crema di carote e zenzero
20 min
Muffin ricotta e zafferano
40 min
Mousse di carote e sedano
40 min
Purè di carote e peperoni arrostiti
25 min