Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di patate a pasta farinosa pelate, a fette (½ cm circa)
- 250 g di carote pelate e a rondelle (½ cm circa)
- 1 cucchiaino di sale
- 330 g di latte intero
- 40 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1143.8 kJ / 273.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 7.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di carote
35p
Purè di finocchi
35p
Purè di carote speziato
50min
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30 min.
Purè di carote all'olio di oliva
30 min.
Leek and tattie soup
40 min
Purè di carote arrosto
1h
Zuppa di noci e sedano
35p
Purè di verdure
Brak ocen
Mousse di carote e sedano
40 min
Chicche di carote all'erba cipollina
1h 20min
Vellutata fredda di pomodorini e avocado
20p