Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 270 g bloem
- 100 g olijfolie
- 60 g water
- 8 - 10 verse basilicumbladeren, naar smaak
- 1 el citroenzeste
- ½ tl zout
Vulling
- 30 g olijfolie
- 150 g ui, in 4 gesneden
- 30 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 300 g kippenborst filet, zonder vel, in blokjes (2 cm)
- ½ tl zout
- 1 snuifje vers gemalen peper
- 250 g cherry tomaten, gehalveerd
- 200 g room, min. 30% vet
- 2 eieren
- 60 g feta kaas
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 10 verse basilicumbladeren in stukken, als versiering
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Preiquiche
1sa 45 dk
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min
Alpengratin
50min
Rijst met rundvlees en broccoli
50min
Familie kip galette
1 Std. 55 Min
Eieren in falafel korst met yoghurtsaus
Nessuna valutazione
Mediterrane kippenpastei
50min
Champignontaart
Nessuna valutazione
Balsamicozalm met courgettenoedels
25min
Mexicaanse tostadas met gehakt
1 godz. 10 min
Gnocchi Tricolore
35min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50min