Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling

Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling

4.7 29 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porties

Składniki

  • extra vergine olijfolie plus extra om in te vetten
  • Parmezaanse kaas in stukken
    50 g
  • uien gehalveerd
    50 g
  • teentje knoflook naar smaak
    1 ½ - 2
  • verse peterselie enkel de blaadjes
    4 takjes
  • broodkruimels
    40 g
  • rundergehakt
    400 g
  • eieren
    2
  • vers gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • zout
    2 tl
  • Gruyère kaas in schijfjes (2-3 mm)
    50 g
    50 g Cheddar kaas, in schijfjes (2-3 mm)
  • verse babyspinazie
    25 g
  • extra vergine olijfolie
    20 g
  • gele paprika in stukken (3-4 cm)
    450 g
  • verse basilicumbladeren
    4 - 5
  • tomatenblokjes uit blik
    400 g
    400 g verse tomaten, in stukken (2-3 cm)
  • water
    200 g
  • suiker (opcjonalnie)
    1 snuifje

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 35 g
Kalorie 2128 kJ / 508 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 6.1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...