Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g courgettes, in de lengte in plakjes gesneden (ong. 0,5 cm)
- 500 g kabeljauwfilet, zonder vel, in stukken (3 cm)
- 150 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 30 g olijfolie
- 150 g gepelde gamba's
- 400 g water
- 800 g melk
- 80 g bloem
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje vers gemalen zwarte peper, naar smaak
- 1 snuifje nootmuskaat
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2047 kJ / 489 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vislasagne met asperges en prei
1 Std. 30 Min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30min
Zalmsoufflé
1hod.
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 Min
Taartje zonder koken met zalm en dille
1hod. 15min
Zeevruchtenstoofpot
1 godz. 5 min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35 Min
Viscurry
35 Min
Bloemkool-spinazie lasagne
1 godz. 45 min
Worst met erwtenrisotto
30min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min
Mediterrane visschotel
1 Std. 30 Min