Amok (Papillote de poisson)

Amok (Papillote de poisson)

4.7 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • tige de citronnelle fraîche coupée en tronçons
    1
  • d'échalotes
    50 g
  • piment doux, épépiné
    1
  • de galanga
    10 g
  • feuilles de kaffir
    3
  • de lait de coco (1 boîte)
    350 g
  • de poisson coupé en dés
    600 g
  • de sauce de poisson (nuoc-mâm)
    20 g
  • feuilles de bananier (voir "Conseil(s)")
    6
  • de feuilles d'épinards frais
    200 g
  • de chou chinois émincé
    200 g
  • de cacahuètes, grillées et salées
    30 g
  • de basilic thaï frais
    12 feuilles
  • de riz thaï
    300 g
  • d'eau
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 420.2 kcal / 1765.3 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 42.2 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...