Amok (Papillote de poisson)

Amok (Papillote de poisson)

4.7 14 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 1 tige de citronnelle fraîche coupée en tronçons
  • 50 g d'échalotes
  • 1 piment doux, épépiné
  • 10 g de galanga
  • 3 feuilles de kaffir
  • 350 g de lait de coco (1 boîte)
  • 600 g de poisson coupé en dés
  • 20 g de sauce de poisson (nuoc-mâm)
  • 6 feuilles de bananier (voir "Conseil(s)")
  • 200 g de feuilles d'épinards frais
  • 200 g de chou chinois émincé
  • 30 g de cacahuète, grillée et salée
  • 12 feuilles de basilic thaï frais
  • 300 g de riz thaï
  • 1000 g d'eau

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 25.8 g
Kalorie 1765.3 kJ / 420.2 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 42.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...