Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 500 g d'épeautre perlé
- 400 - 700 g d'eau
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.6 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 37.8 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuire du riz long complet
55min
Cuisson du riz long blanc
35min
Rissoler lardons et champignons
20 min
Cuisson du millet
45 min
Rissoler 400 g d'aubergines
35min
Cuisson de l'épeautre complet
35min
Cuisson du boulgour moyen
35min
Cuisson du riz basmati
35min
Dorer 250 g de dinde en lanières
15min
Cuisson du riz au jasmin
35min
Dorer 250 g de poulet en cubes
15min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min