![Cuisson de l'épeautre perlé Cuisson de l'épeautre perlé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FEF9F05B-F8F9-40B8-9B46-63A93569E937/Derivates/10c6fed0-00fd-4ced-8771-67dc8c816417.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 500 g d'épeautre perlé
- 400 - 700 g d'eau
- ½ - 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910.6 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 37.8 g
- Sód
- 0.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisson du riz au jasmin
35min
Cuisson du millet
45min
Cuisson du riz long blanc
35min
Cuire du riz long complet
55min
Rissoler 200 g de courgettes
20 min
Cuisson de l'épeautre complet
35min
Cuisson du boulgour moyen
35min
Cuisson du riz basmati
35min
Dorer 250 g de porc en lanières
15min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Dorer 250 g de porc en cubes
15min
Rissoler des oignons
20 min