![Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65c13432-cd33-4beb-a8b7-b9c373aed07e/Derivates/b6d1a71e-fbeb-4849-95ca-22b7055f5f35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale der ½ Zitrone fein abgerieben und Saft komplett ausgepresst
- 1 TL Dijon-Senf
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Dill
- 1850 g Wasser
- 2 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g), 3 cm dick (siehe Tipp)
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 - 200 g Fenchel
- 1 rote Zwiebel (30 g)
- ½ Apfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2 Std.
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
2 Std.
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1j
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat
1 Std. 30 Min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1h 25min
Sous-vide Apfel
1 Std. 15 Min
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1j
Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat
1 Std. 15 Min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Seehecht-Medaillons mit Rote-Bete-Rucola-Salat
1 Std. 15 Min
Maischolle mit Speckbutter und Drillingen
45min