Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
TM6

Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat

4.5 (56 ocen)

Składniki

  • 1 Zitrone, unbehandelt, Schale der ½ Zitrone fein abgerieben und Saft komplett ausgepresst
  • 1 TL Dijon-Senf
  • ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
  • 20 g Olivenöl
  • 1 ½ TL Dill
  • 1850 g Wasser
  • 2 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g), 3 cm dick (siehe Tipp)
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 150 - 200 g Fenchel
  • 1 rote Zwiebel (30 g)
  • ½ Apfel

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1803 kJ / 431 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy