Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce Pistou
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Tomaten, geschält, entkernt, in Würfeln (5 mm)
- 70 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Zucker
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 2 EL Balsamico, dunkel
Lammhackbällchen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Lammhackfleisch
- 1 - 1 ½ geh. TL Sambal Oelek
- 1 Ei
- 20 g Paniermehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1 godz. 20 min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Speck-Majoran-Frikadellen
35 min
Orientalischer Lammeintopf mit Trockenobst
2h 45min
Lamm-Kebab
35 min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1h
Kalbfleisch-Stifado
5 Std. 35 Min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1h 15min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3h
Lammköfte mit Couscous und Gurkensalat
45 min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50 min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 min