![Pikante Lammhackbällchen mit Sauce Pistou Pikante Lammhackbällchen mit Sauce Pistou](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54cea313-e960-4783-8a0a-d617d98e890d/Derivates/9686d19b-309a-4986-aa24-b64951acc29e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce Pistou
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Tomaten, geschält, entkernt, in Würfeln (5 mm)
- 70 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Zucker
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 2 EL Balsamico, dunkel
Lammhackbällchen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Lammhackfleisch
- 1 - 1 ½ geh. TL Sambal Oelek
- 1 Ei
- 20 g Paniermehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammkoteletts in Tomaten-Zwiebel-Sauce mit Weizen-Pilav - Keşkekli Pirzola Yahni
13sa 15 dk
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50 Min
Lammkotelettes mit Blutorangensauce
1ωρ. 10 λεπτ.
Lamm-Kebab
35 Min
Fleischköfte mit Kichererbsenmehl im Mangold-Joghurt-Bett
40 Min
Lammgulasch mit Paprika - Tas Kebap
1ωρ. 10 λεπτ.
Scharfes mariniertes Hähnchen mit Süßkartoffeln
4 Std. 30 Min
Curry-Orangen-Pute
2 godz. 20 min
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1sa 20 dk
Minze-Ayran
5min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 Min
Auberginen-Hähnchen-Auflauf
1ωρ. 15 λεπτ.