Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oignon, coupé en quatre
- 10 g de gingembre frais, coupé en lamelles
- 300 g d'échine de porc, en morceaux de 3 cm de côté
- 50 g de châtaignes d'eau entières, en boîte (dans les épiceries asiatiques), coupées en quatre
- 1 bouquet de ciboule, ciselé
- 1 c. à café d'alcool de riz
- 20 g de sauce de soja
- 15 g d'huile de sésame
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 1 blanc d'œuf
- 1 pincée de sel
- 24 feuilles de pâte à wonton
- 350 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1216 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raviolis de crevettes
40 Min
Banh Cuon
40 Min
Ravioli vapeur à la crevette
45 Min
Raviolis de crevettes
50 Min
Raviolis aux crevettes (Xia jiao)
1 Std. 15 Min
Travers de porc à la coréenne et minitortillas
4 godz. 10 min
Bahn bao vapeur à la viande
2 godz. 55 min
Soupe de wontons (soupe de raviolis)
1 Std.
Ravioli vapeur au porc et au chou
1 Std. 40 Min
Raviolis pékinois
1 Std.
Raviolis pékinois au porc, champignons noirs et poireaux
45 Min
Dim sum "Shao mai"
1 Std. 45 Min