![Petites mousses Passion Petites mousses Passion](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6f0d24d0-9301-40ee-bdf8-ed440ec1f54d/Derivates/7c90d946-30bd-4170-9c4a-eafc449cc272.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 150 g de pulpe de fruit de la Passion fraîche (6 ou 7 fruits)
- 50 g d'eau
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone, bien froid
- 75 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Bavarois Passion-coco
8h 10min
Pannacotta à la vanille et coulis de mangue
3h 30 min
Tiramisu citron vert et framboises
25 Min
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3h 40min
Mousses de framboises
1h 15min
Petites mousses Passion
4h 25 min
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Mousse fruits de la Passion
2h 30 min
Eton mess à la mangue et au citron vert
15 Min
Virgin mango piña colada (cocktail sans alcool)
10 min
Minicheesecakes à la purée de mangue
3h 40min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2h 40min