Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 150 g de pulpe de fruit de la Passion fraîche (6 ou 7 fruits)
- 50 g d'eau
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone, bien froid
- 75 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Eton mess à la mangue et au citron vert
15 Min
Gianduja cacahuète et caramel, sorbet mangue
4h 30min
Crème brûlée à la Passion
3h 45min
Petites mousses Passion
4h 25min
Bavarois Passion-coco
8 Std. 10 Min
Mousse coco aux fruits de la Passion
2h 40min
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3h 40min
Tiramisu citron vert et framboises
25 min
Mousse fruits de la Passion
2h 30min
Virgin mango piña colada (cocktail sans alcool)
10min
Tarte sans cuisson aux fraises et speculoos
45 min
Douceur mangue-Passion
15 Min