Chirashi (riz vinaigré aux petits légumes et tofu laqué)

Chirashi (riz vinaigré aux petits légumes et tofu laqué)

3.8 78 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

La sauce teriyaki
  • d'eau
    200 g
  • de cassonade
    50 g
  • de sauce de soja
    50 g
  • de miel
    30 g
  • de fécule de maïs
    1 c. à soupe
La cuisson du riz et de la garniture
  • de gingembre frais
    20 g
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de carottes coupées en morceaux
    200 g
  • de courgette coupée en morceaux
    200 g
  • de riz à sushi
    300 g
  • d'eau
    830 g
  • de vinaigre de riz
    60 g
  • de mirin
    20 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'huile de sésame
    20 g
  • de pousses d'épinards frais
    300 g
  • de sauce de soja
    2 c. à soupe
  • de tofu ferme coupé en cubes (1 cm)
    400 g
Le dressage
  • de coriandre fraîche hachés
    5 brins
  • de graines de sésame grillées
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 658 kcal / 2779 kJ
Białko 23.8 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 98 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...