![Sorbet chocolat Sorbet chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87325753-5FEB-4E15-8EB3-1D2105D5FA70/Derivates/402a81a8-6150-4057-a890-eb21479f10b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 c. à café bombée d'agar-agar (3 g, soit 1 sachet et demi)
- 150 g de sucre en poudre
- 500 g d'eau
- 100 g de miel
- 40 g de cacao en poudre
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6600 kJ / 1579 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 295 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner chocolat-noisette
2ч.
Crémeux glacé aux pêches
3h 45min
Glace chocolat-cannelle
12h
Sorbet citron
8h 30min
Crème glacée fraise-soja
4 godz. 20 min
Sorbet citron vert
12h
Glace au chocolat
12h
Figues à la cardamome et glace au yaourt (sous-vide)
1 Std. 5 Min
Sorbet noix de coco et chocolat
15min
Glace chocolat-cerise et chantilly
12h 25min
Sorbet framboise-girofle
12h
Sorbet à la fraise
12h