Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g weiße Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- 100 g getrocknete Paradeiser, in Öl, abgetropft
- 50 g Öl von den Paradeisern
- 20 g Paradeismark
- 30 g Wasser
- ¼ - ½ TL Oregano, getrocknet
-
¼ - ½
TL Basilikum, getrocknet
lub 1 EL Basilikum, frisch - Salz zum Abschmecken
- Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 921 kJ / 220 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steirischer Käferbohnen-Humus
15 Min
Linsenaufstrich
30 min
Orangeroter Aivar-Hummus
1h 15min
Kidneybohnenaufstrich
1 godz. 10 min
Karotten-Walnuss-Aufstrich
25 min
Grünkernaufstrich
20 min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10min
Kürbishummus
1h
Rote-Rüben-Dip
15 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10min