Wersje kompatybilne
Schokoladiges Grießkoch mit Birne (Grießbrei, glutenfrei)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Birnen
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
-
70
g Maisgrieß
lub 70 g Polenta, fein - 500 g Pflanzendrink (z.B. Mandeldrink)
- 1 Kardamomkapsel, ausgelöst, nur Samen
- 1 - 1 ½ EL Vanillezucker
- 50 g Zartbitterschokolade (50 % Kakaoanteil), in Stücken, glutenfrei (siehe Tipp)
- 1 TL Kakaopulver
- 3 - 4 EL Haselnüsse, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1693 kJ / 405 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Grießkoch mit Orangenfilets
20 Min
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
1小时
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50min
Palatschinken aus Maismehl (glutenfrei, laktosefrei)
35min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35min
Vollkorngrießbrei mit Erdbeeren
25min
Gerstenporridge
25min
Schokoladeneis (vegan)
9 Std. 30 Min
Maronicreme
15 Min
Apfel-Hirse-Frühstück
30min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1h 20min
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45 Min