Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Mehl
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum EInfetten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Belag
- 100 - 150 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
-
180
g Cheddar, in Stücken
lub 180 g Gruyère, in Stücken - 150 - 200 g Ziegenfrischkäse, z.B. von Buko
- 4 Eigelb
- 200 g Crème fraîche
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2079 kJ / 497 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Spargel-Quiche
1h 10min
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1h
Quiche mit Ofenpaprika
2h
Speck-Apfel-Quiche
2h
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Käse-Tomaten-Quiche
1h 20 min
Ziegenkäsetarte
1h 25min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Chorizo-Quiche
2h 30 min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1h 45min
Tarte provençale
1h 40min