Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Msp. Weinstein-Backpulver
- 12 Prisen Salz
- 140 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eigelb (Kl. M)
- 100 g Räuchertofu, in Stücken
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 150 g Wirsing, in Stücken
- 2 Prisen Muskat
- 80 g Porree, in dünnen Ringen
- 2 EL Weißweinessig
- 6 EL Olivenöl
- 4 Prisen Pfeffer
- 600 g Wasser
- 200 g Kartoffeln, festkochend, klein, geschält (z.B. Bio-Linda)
- 2 Eier (Kl. M)
- 100 g Sahne
- 90 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3890 kJ / 929 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 70 g
Alternatywne przepisy
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1 Std.
Grünkohltarte
2 Std.
Spinatpfannkuchen vom Blech
35 Min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Süßkartoffelstrudel mit Spinat und Pinienkernen
1 Std. 40 Min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1 Std. 40 Min
Paprika-Porree-Quiche
1 Std. 40 Min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1 Std. 40 Min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 Std. 20 Min
Steckrüben-Pie
1 Std. 50 Min
Möhrenquiche
1 Std. 30 Min
Gemüseauflauf mit Quinoa-Käse-Kruste
1 Std. 45 Min