Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig:
- 100 g Weizenkörner
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl Type 405
- 100 g Walnusshälften
- 25 g Olivenöl
- 1 TL Salz
Belag:
- 300 g Schmand
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 180 g Blattspinat, TK, aufgetaut, abgetropft
- 120 g geräucherter, roher Schinken (z.B. Parmaschinken), in dünnen Scheiben
- 150 g Gorgonzola, in kleinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3963 kJ / 947 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Amaretto-Eisparfait
8u. 15min
Quiche mit Ziegenkäse
1h 25min
Frühlingstarte
1h 40min
Obstcrumble
50min
Ziegenkäsetarte
1h 25min
Spargel-Lachs-Flammkuchen
1h 10min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Spargelflammkuchen mit Walnüssen
1 Std. 15 Min
Porreetorte
1 Std. 20 Min
Flammkuchen, klassisch
1h
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15min