Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 Stängel Blattpetersilie, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 700 g Wasser
- 300 g Bulgur, grob
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Harissa-Paste
- 20 g Tomatenmark
- 200 g Erbsen, TK
- 200 g Zuckerschoten, schräg gedrittelt
- 1 ¼ TL Salz
- 100 g Zitronensaft
- 80 g Olivenöl
- 6 Frühlingszwiebeln, in schrägen feinen Ringen
- 6 Prisen Pfeffer
- 4 Stängel Pfefferminze, abgezupft
- 300 g Sahnejoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1647 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10 Min
Reissalat mit Spargel
1 Std.
Reissalat mit Paprikadressing
30 Min
Bulgursalat
35 Min
Frühlings-Kartoffelsalat
2 godz. 55 min
Reissalat
1 Std. 30 Min
Reissalat mit buntem Gemüse
1 Std. 45 Min
Linsen auf Blattsalat mit Linsencreme
1 Std.
Quinoasalat mit Himbeeren und Walnüssen
1 Std. 15 Min
Pesto-Salat
40 Min
Couscous-Kräuter-Salat
40 Min
Tabouleh
15 Min