Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 10 g di zucchero
- 80 g di burro morbido + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 60 g di acqua tiepida
Ripieno
- ½ limone
- 100 g di mela, sbucciata e a fettine sottili
- 50 g di zucchero
- 20 g di pangrattato
- 300 g di frutti di bosco misti
- 50 g di burro in fiocchi + q.b.
- 20 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1514 kJ / 362 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostatine di riso con cuore di mela
1j 20 menit
Nidi pasquali all'albicocca
1j 30 menit
Tiramisù ricotta e mirtilli
5 Std. 15 Min
Tiramisù ai frutti esotici
5 godz. 20 min
Zuppa inglese al forno
3 godz. 25 min
Strüdel all'uva
1j
Crema agli amaretti "salva dessert"
10 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Cheesecake ricotta e pere
4h 35min
Cheesecake cotta alle mele
6h 30 min
Crostatine al limoncello
2h 35 min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1j