Wersje kompatybilne
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di farina di castagne
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale (a piacere)
Ripieno
- 70 g di gherigli di noci
- 70 g di mandorle pelate
- 70 g di nocciole, sgusciate e spellate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panone di Natale
2h 30min
Pane al rosmarino
10 Std. 55 Min
Nodini mediterranei
3 Std. 50 Min
Corona bordolese
5h 20 min.
Panini alle erbe
3 godz. 5 min
Pane multicereali
17h 30min
Pane con farina di mais
5h 5min
Pane alle castagne
4h
Treccia di grano duro alla salvia
5h
Panini integrali alle erbe
4u. 45min
Treccia di grano saraceno alle noci
5h 10min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min