Wersje kompatybilne
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di farina di castagne
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale (a piacere)
Ripieno
- 70 g di gherigli di noci
- 70 g di mandorle pelate
- 70 g di nocciole, sgusciate e spellate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane al rosmarino e salvia
18 godz.
Pagnotta di farro e semi di zucca
3u. 40min
Colomba pasquale alle mandorle
1h
Pane al rosmarino
10h 55min
Ruote limone e pepe
1h
Ciriola romana
10 godz. 50 min
Corona di pane con il sesamo
15ωρ. 30 λεπτ.
Himbasha (pane etiope in padella)
3u. 40min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Pane con farina di mais
5h 5min
Fette biscottate
5h 50min
Pagnotta casereccia
5h 10min