Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di porri a pezzi (3 cm circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di caprino
- 300 g di ricotta
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 250 g di pasta sfoglia (vedi consiglio)
- 150 g di salmone affumicato a fette
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 11280 kJ / 2695 kcal
- Białko
- 115.8 g
- Węglowodany
- 116.1 g
- Tłuszcz
- 199.8 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di spinaci e speck
2 godz.
Torta salata al tonno e ciliegini
1 godz. 30 min
Quiche ai finocchi e porri
1 godz. 10 min
Torta salata tricolore
1 Std. 20 Min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 Std. 20 Min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1 godz. 10 min
Quiche broccoli e pesto
1 godz. 10 min
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Quiche porri e prosciutto
1h 45min
Torta salata ai funghi
1 godz. 30 min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 godz. 30 min