Torta salata di bietole

Torta salata di bietole

4.0 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 fette

Składniki

  • 300 g di cipollotti a pezzi, con la parte verde
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di bietole lessate e strizzate (vedere consigli)
  • 2 - 3 rametti di finocchietto selvatico (opcjonalnie) fresco, lavato
  • 120 g di farina di mais tipo fioretto
  • 100 g di ricotta fresca sgocciolata dal siero
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 4.5 g
Kalorie 619 kJ / 148 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...