Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo
- 400 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di chicchi di quinoa sciacquati
- 400 g di code di gambero precotte e sgusciate
- 100 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1 Std. 35 Min
Insalata di quinoa e lenticchie
35min
Insalata con quinoa, pollo e avocado
45min
Cous cous di verdure e gamberi
45min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25min
Insalata di grano saraceno e gamberetti
40min
Quinoa alla caprese
30min
Insalata di mare veloce con quinoa
40min
Farro asparagi e frittatina in forma
45min
Insalata di miglio e tonno
55min
Tabulè di quinoa e tonno
40min