Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo
- 400 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di chicchi di quinoa sciacquati
- 400 g di code di gambero precotte e sgusciate
- 100 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 min
Riso venere integrale con asparagi e mazzancolle
1 Std. 10 Min
Insalata con quinoa, pollo e avocado
45 min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 Min
Insalata di quinoa, zucchine e seitan in vasetto
45 min
Insalata di grano saraceno e gamberetti
40 min
Bulgur ai calamaretti
50 min
Quinoa alla caprese
30 min
Tabulè di quinoa e tonno
40 min
Filetto di salmone con insalata di quinoa
40 min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1h 35 min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 min