Lasagne alle verdure (vegan)

Lasagne alle verdure (vegan)

4.6 49 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Lasagne
  • farina di semola di grano duro per infarinare
  • ½ dose di pasta fresca (vegan) tratta dal capitolo Basi del Libro "Vegan"
Ragù di verdure
  • 50 g di porro a pezzi
  • 40 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 250 g di carote pelate e a rondelle (2-3 mm)
  • 150 g di cimette di cavolfiore
    150 g di punte di asparagi
  • ½ cucchiaino di sale preferibilmente integrale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 300 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
  • 4 foglie di basilico fresche lavate
Besciamella
  • 750 g di bevanda a base di soia non dolcificata
  • 70 g di amido di mais (maizena)
  • ½ cucchiaino di sale preferibilmente integrale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 10 g di lievito alimentare in scaglie
Terminare la preparazione
  • 30 g di lievito alimentare in scaglie

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 866 kJ / 207 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...