Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teriyaki-Mayonnaise
- 150 g Sonnenblumenöl
- 100 g Sesamöl, geröstet
- 70 g Milch
- 1 TL Senf
- 30 g Teriyaki-Sauce
- 2 Prisen Knoblauch, granuliert
- ½ TL Honig
- ¼ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
Tomatensalat
- 50 g Schalotten
- 30 g Öl
- 3 Stängel Koriander
- 150 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 20 g Limettensaft
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL brauner Zucker
- 500 g Cherry-Tomaten (bunt), halbiert
Lachs und Fertigstellung
- 1370 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 4 Lachssteaks, frisch, ohne Haut (à ca. 180 g)
- 20 g Butter
- 2 Zweige Rosmarin
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 5248 kJ / 1256 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 118 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Lachs mit Teriyaki-Mayonnaise und Tomatensalat
2h
Black-Tiger-Salat
1h 30min
Hähnchen Teriyaki
2h
Süß-saure Garnelen
1h
Maispoularde mit Cherry-Tomaten
1h 15min
Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat
1h 20min
Mojo für Meeresfrüchte
10min
Hähnchen Teriyaki
2h
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1h
Gedämpfter Lachs mit Kaffee-Hollandaise
40min
Schnelle Aioli
10min