Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Tintenfisch, ganz, klein (ca. 330 g), geputzt
- 20 rohe Garnelen, entdarmt
- 4 Knoblauchzehen
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio (ca. 5 x 2 cm), dünn abgeschält
- ½ - 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 3 Stängel Koriander und etwas mehr zum Garnieren
- 40 g Olivenöl
- 2 - 3 EL trockener Weißwein
- ½ TL Paprika edelsüß
- ¼ - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 - 2 Zitronen, halbiert, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seeteufel in Sauce
1h
Schwarze Linguine
45min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1h 5min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20min
Tintenfisch mit Erbsen
35min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1h 30min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25min
Riesengarnelen in Cognac
20min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 Std.
Garnelen Aglio e Olio
20min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min