![Gewürzte Garnelen und Tintenfische Gewürzte Garnelen und Tintenfische](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22D289FB-D3AE-4A43-A8F4-6D872F8C28FE/Derivates/D79E7125-1FDC-4B38-8D79-71821C478DB3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Tintenfisch, ganz, klein (ca. 330 g), geputzt
- 20 rohe Garnelen, entdarmt
- 4 Knoblauchzehen
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio (ca. 5 x 2 cm), dünn abgeschält
- ½ - 1 Peperoni, rot, halbiert, entkernt
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 3 Stängel Koriander und etwas mehr zum Garnieren
- 40 g Olivenöl
- 2 - 3 EL trockener Weißwein
- ½ TL Paprika edelsüß
- ¼ - ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 - 2 Zitronen, halbiert, zum Servieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 543 kJ / 129 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caesar-Salat mit Hähnchenbrust
3h 15min
Tintenfischringe aglio e olio
1 godz. 20 min
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Bruschette mit Bohnen und Thunfisch
30min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min
Sizilianischer Garnelensalat
40min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1h 5min
Gefüllte Calamari vom Grill
50 Min
Garnelen-Tacos
30min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Garnelen Aglio e Olio
20 min