![Patatas con chirlas Patatas con chirlas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/266FA266-D623-49C7-B009-C8F6E7E6691A/Derivates/a8dd3650-c9a2-4825-bf69-6b7d0b0f99ed.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chirlas frescas
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de patatas para cocer chascadas en dados de 3 cm
- 100 g de vino blanco
- 400 g de caldo de pescado
- 2 - 3 gotas de tabasco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 600.3 mg
Alternatywne przepisy
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Crema de guisantes con navajas al vapor
50 мин.
Patatas con almejas
40 мин.
Patatas guisadas con gambas, mejillones y almejas
1 godz.
Setas de cardo con gambas
40 мин.
Garbanzos con chistorra
40 мин.
Garbanzos con almejas para dos
50 мин.
Guiso de sepia con patatas
1 godz.
Patatas guisadas con gambones
1 godz.
Patatas guisadas con champiñones
45 min
Patatas guisadas con huevos
45 min
Patatas guisadas con calamares
40 мин.