Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chirlas frescas
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 600 g de patatas para cocer chascadas en dados de 3 cm
- 100 g de vino blanco
- 400 g de caldo de pescado
- 2 - 3 gotas de tabasco
- 1 hoja de laurel seca
- 1 cucharada de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 600.3 mg
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con champiñones
45min
Patatas guisadas con calamares
40min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Patatas guisadas con gambones
1h
Guiso de patatas con mejillones
30min
Espaguetis integrales con almejas
1 Std. 10 Min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1 Std. 10 Min
Arroz con setas y anchoas
1h
Fideuá con mejillones
50min
Garbanzos con almejas para dos
50min
Arroz con gulas y gambones
35min
Arroz con sepia y cigalas
1h