Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 20 g de mantequilla
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 10 g de harina
- 200 g de agua
- 150 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 500 g de setas de cardo frescas y limpias en trozos grandes
- ½ cucharadita de sal
- ¼ de cucharadita de pimienta negra recién molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 834 kJ / 199 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 462.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao confitado al ajoarriero
1h
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Champiñones con jamón y gambas
20 min
Puerros con langostinos en salsa de verde de cebolleta
1h 30 min
Merluza a la koskera
45 min
Pimientos riojanos rellenos de gulas con salsa de tinta
30 min
Corvina a la roteña
45 min
Chipirones a la marinera
25 min
Sopa de berberechos y gambones
50min
Cardo con almejas, langostinos y bacalao
40 Min
Setas de cardo con jamón
25 min
Níscalos guisados
30 min