Sopa de jamón y espárragos

Sopa de jamón y espárragos

4.7 243 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 raciones

Składniki

  • 50 g de jamón serrano en dados
  • 2 dientes de ajo
  • 40 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 manojo de espárragos verdes sin la parte leñosa, en rodajas de 0,5 cm (reserve las yemas)
  • 1 pellizco de pimentón
  • 1200 g de agua
  • 2 pastillas de caldo de verduras
  • 50 g de fideos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 raciones

Sód 1153.8 mg
Białko 24.8 g
Kalorie 2769.8 kJ / 662.6 kcal
Tłuszcz 45.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 38.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...