Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 acelgas (en trozos)
-
1
chirivía en trozos (100 g)
lub 1 zanahoria en trozos (100 g) - 100 g de patata cortada en trozos
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de pimentón
- 150 g de cardo escaldadas (peladas y en trozos)
- 1000 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de arroz de grano redondo
- 1 alcachofa fresca cortada en octavos
- 250 g de judías blancas cocidas (en conserva)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1252 kJ / 299 kcal
- Białko
- 6.88 g
- Węglowodany
- 38.45 g
- Tłuszcz
- 13.12 g
- Błonnik
- 6.42 g
Alternatywne przepisy
Arroz con habichuelas
1h
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 Min
Potaje con garbanzos
35 Min
Guiso de judías blancas con acelgas y maíz para dos
45 Min
Tortas de Pascua murcianas
2h
Potaje con buñuelos de arroz
1h
Potaje de judías con borrajas
30 Min
Trigo tierno guisado con verduras
40min
Frito mallorquín de verduras
1h
Potaje de sepia con garbanzos
40min
Gazpacho de mero
1 Std. 10 Min
Pan de Calatrava al vapor
1 Std. 15 Min