Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de poitrine fumée cuite en tranches
- 30 g de beurre
- 250 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 150 g d'eau
- 200 g de lait
- du sel
- 250 g de pâtes sèches, type spaetzles (voir "Conseil(s)")
- 80 g de fromage blanc nature
- 80 g de munster, coupé en dés
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2370 kJ / 567 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 min
Streusel
2h
Galettes de viande et choucroute
40 Min
Manneles
1 Std. 30 Min
Bibeleskaes alsacien
25 Min
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55min
Tarte à la rhubarbe meringuée
14h 15min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 Std. 10 Min
Spätzles aux girolles
50 min