Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de poitrine fumée cuite en tranches
- 30 g de beurre
- 250 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 150 g d'eau
- 200 g de lait
- du sel
- 250 g de pâtes sèches, type spaetzles (voir "Conseil(s)")
- 80 g de fromage blanc nature
- 80 g de munster, coupé en dés
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2370 kJ / 567 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Kaeskueche (tarte au fromage blanc)
55 Min
Spätzles aux girolles
50 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Manneles
1 Std. 30 Min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1 Std.
Tortellini au fromage, bouillon aux petits pois
25 dk
Galettes de viande et choucroute
40 分钟
Bredele
12hod. 45min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35min
Streusel
2h
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1hod. 10min