![Pâte à galette Pâte à galette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/503bf222-e711-45df-8be0-c5fee446e959/Derivates/7d29b7a2-e060-4782-ba73-809c0e375e63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 2 c. à café de sel
- 300 g de lait
- 600 g d'eau
- 80 - 100 g de beurre demi-sel, pour la cuisson des galettes
- Wartości odżywcze
- na 10 portions
- Kalorie
- 9222 kJ / 2203 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 289 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 17 g
Alternatywne przepisy
Beurre blanc
25min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45 min
Galettes aux poireaux, œuf et comté
1h 50 min
Fondant au chocolat de La Baule
13 Std.
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45 min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2ч.
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1 godz. 10 min
Roulés de galettes de sarrasin
1h 50 min
Flammekueche
1h 50 min
Galettes complètes
45 min
Galette de sarrasin moules et fondue de poireau
45 min
Galettes au cantal, champignons et jambon de pays
1 godz.