Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de sarrasin
- 1 œuf
- 2 c. à café de sel
- 300 g de lait
- 600 g d'eau
- 80 - 100 g de beurre demi-sel, pour la cuisson des galettes
- Wartości odżywcze
- na 10 portions
- Kalorie
- 9222 kJ / 2203 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 289 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 17 g
Alternatywne przepisy
Galettes complètes
45min
Galettes de sarrasin aux épinards, œufs et gruyère
45min
Galettes roulées jambon-roquette
35min
Beurre blanc
25 Min
Galette de blé noir au beurre de sardine
45min
Galettes de blé noir aux saint-jacques, sauce à l'andouille
1 Std. 10 Min
Galettes aux poireaux, œuf et comté
1 Std. 50 Min
Tarte au poireau et lardons
2 Std. 5 Min
Roulés de galettes de sarrasin
1 Std. 50 Min
Flammekueche alsacienne
30min
Galettes de sarrasin aux poireaux, jambon et chèvre
2h
Flammekueche
1 Std. 50 Min