Asperges sauce mousseline

Asperges sauce mousseline

3.9 168 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Les asperges
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 24 asperges vertes épluchées
La sauce mousseline
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
  • 3 jaunes d'œufs
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 50 g de lait froid
  • 125 g de beurre demi-sel froid et coupé en morceaux
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.7 g
Kalorie 1209 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...