Asperges sauce mousseline
TM31 TM5 TM6

Asperges sauce mousseline

4.0 (150 ocen)

Składniki

Les asperges

  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 24 asperges vertes, épluchées

La sauce mousseline

  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
  • 3 jaunes d'œufs
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 50 g de lait froid
  • 125 g de beurre demi-sel, froid et coupé en morceaux
  • 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1209 kJ / 292 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
6.5 g
Tłuszcz
26 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy