Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les asperges
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 24 asperges vertes, épluchées
La sauce mousseline
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- 3 jaunes d'œufs
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g de lait froid
- 125 g de beurre demi-sel, froid et coupé en morceaux
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1209 kJ / 292 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Asperges sauce à l'orange
55 min
Asperges et sabayon à l'estragon
1 Std.
Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron
1 Std. 10 Min
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3 godz. 40 min
Asperges et jambon sauce hollandaise
1 Std.
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1 Std.
Asperges sauce romesco
45min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Asperges à la flamande
25 Min
Poireaux vinaigrette
35min