Asperges sauce mousseline

Asperges sauce mousseline

3.9 164 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Les asperges
  • d'eau
    500 g
  • de sel
    1 c. à café
  • asperges vertes épluchées
    24
La sauce mousseline
  • de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
    100 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • de lait froid
    50 g
  • de beurre demi-sel froid et coupé en morceaux
    125 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 292 kcal / 1209 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 6.5 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...